Taxi2Airport overgenomen door Transferz en ontvangt nieuw groeigeld

Amsterdam, 9 oktober 2020
VOC Capital Partners en VentureBuilders hebben hun meerderheidsbelang in Taxi2Airport verkocht aan een Transferz, een consortium van ondernemers en investeerders.
Taxi2Airport is een online platform dat middels 5.000 taxipartners in 170 landen luchthaventransfers verzorgt. De basis voor Taxi2Airport werd al in 2003 gelegd, maar het kreeg in 2016 een nieuw leven en vleugels toen VentureBuilders een nieuw management team inbracht met ervaring in ecommerce, travel en tech. Om de groei verder te versnellen kwam in 2019 VOC Capital Partners aan boord, het investeringsfonds van Pieter Schoen (NLE) en Han de Groot (MetrixLab). Sindsdien is de strategische focus verlegd naar B2B partnerships met internationale reisorganisaties. Tot begin 2020 werden wereldwijd, met hoge klanttevredenheid, tienduizenden ritten per maand geboekt.

Taxi2Airport heeft een ervaren team, schaalbare technologie, een kwalitatief wereldwijd taxinetwerk en gerenommeerde B2B partners. Daarmee heeft het een goede uitgangspositie om één van de marktleiders te worden zodra de - door reisbeperkingen zwaar getroffen - reis- en taxibranche weer terugkeren naar normale volumes. Na een periode van surséance van betaling is nu succesvol een crediteurenakkoord bereikt. VOC Capital Partners partner Jan Willem Gerritsen "Initieel begeleidden wij het management met o.a. groeiversnelling en margeverhoging. COVID-19 overkwam ons echter en we moesten een actieve rol aannemen om oplossingen te vinden. Dat de onderneming nu kan voortbestaan is een indrukwekkende prestatie waarvoor we ook het management bedanken".

Ondanks de economische crisis was er toch brede interesse in de onderneming. VentureBuilders oprichter Paul Montagne: "Na gesprekken met meerdere partijen vonden de aandeelhouders in Transferz - door een combinatie van inzet en kapitaal - de beste koper voor Taxi2Airport". Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.