Ben jij een succesvolle startup?

VERSNEL JE GROEI MET ONSPartners


Jaren van ondernemerschap


Investeringen


Over ons

Een VC fonds voor ondernemers, door ondernemers.
Wij onderscheiden ons als Venture Capital fonds door een filosofie gebaseerd op: inspiratie voor ondernemers door ondernemers; samenwerken en het opschalen van bedrijven. Wij zijn zelf ondernemers en hebben ervaren wat jij ervaart. We hebben bedrijven opgebouwd, gefuseerd en verkocht met waarderingen tussen de €15M en €1MRD aan zowel PE investeerders als strategische kopers.

“We are builders, not bankers.”
We beperken het aantal bedrijven in ons portfolio om zodoende een ecosysteem van kennis te creëren rondom alle investeringen die wij uitvoeren. Dit garandeert dat elke startup in ons portfolio de aandacht krijgt het wenst. We bouwen samen met jou, en weten de weg naar succes.Investeringsstrategie

Sterk Management Team

“Smart money” bedraagt zowel de kapitaalinjectie als de toegevoegde waarde van partners bij de advisering en ondersteuning van de ondernemer en onderneming op de ‘Çruciale Groeimomenten’. Hier kunnen de partners veel bijdrage leveren door middel van hun eigen ervaringen. Daarom is VOC door ondernemers, voor ondernemers.

Ondersteuning van Ondernemerschap

Ons team geeft jou de voordelen van alle ervaringen en contacten van onze partners. Of het gaat om selectie van executives, strategisch management van partnerships, internationalisatie, schaalbaarheid, of inhoudelijk exit management bij bijvoorbeeld een overname of IPO, de startup krijgt toegang tot alle faciliteiten van het hele team.

Significant Minderheidsaandeel

Wij zijn strategische investeerders die jou willen helpen om je business te laten groeien door middel van onze kennis en ervaring in (internationaal) groeiende B2C en B2B technologiegerelateerde bedrijven en ondersteuning op het vlak van financieel, operationeel, marketing, sales en softwareontwikkeling. Om dit te verantwoorden ambiëren we een aandeel van 20-40

Bewezen Business Model

De initiële ontwikkeling van een product zien wij als een ondernemersinspanning. De VOC-competenties komen optimaal uit de verf als het product of dienst zich reeds bewezen heeft. Daarom investeren wij in tech startups die na een succesvol ontwikkeltraject gereed zijn om de reeds bestaande groei te versnellen.

Wereldwijd Schaalbaar

Wij zijn op zoek naar bedrijven met een product en business model dat wereldwijd schaalbaar is. Een structureel terugkerend vraagstuk binnen het groeitraject van elke onderneming. Van het opzetten van een stabiele periodieke rapportage voorafgaand aan schaalvergroting, tot het selecteren, voorbereiden en betreden van een nieuwe geografische markt, de ervaring van onze partners helpen je bij de begeleiding in de cruciale groeimomenten.

TEAM


De partners van VOC zijn investeerders, maar hebben ook zélf als ondernemer bedrijven opgebouwd, geleid, opgeschaald en verkocht. Hierdoor beschikken zij over een combinatie van deal making, ondernemende, operationele en strategische vaardigheden. Onze mix van verschillende capaciteiten geeft een unieke visie en discipline om resultaat te behalen met jouw startup.

De partners van VOC zijn zelf de grootste investeerders van het fonds – zij leggen hun eigen kapitaal in om te investeren met alle risico’s van dien, iets waarmee wij ons duidelijk onderscheiden van veel andere fondsen.


PORTFOLIOOntmoet ons persoonlijk

Evenementen
Johan Huizingalaan 400
1066JS Amsterdam